Помня тогавашния Несебър, където прекарвах лятото, и сега, като го погледна,

...
Помня тогавашния Несебър, където прекарвах лятото, и сега, като го погледна,
Коментари Харесай

Прадядо на министър Минеков бил генерал-бирник и началник на пощите в Бургас – след 1944 г. пострадал

Помня тогавашния Несебър, където прекарвах лятото, и в този момент, като го погледна, се насълзявам, споделя министърът на културата

„ Аз съм софиянец, само че половината ми крайник е от Бургас. Ние сме бургаски жанр по майчина линия “. Това разкри пред „ Флагман “ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. И до ден сегашен родът му имал дял в парцел на централната бургаска улица „ Богориди “.

„ Майка ми е от Бургас, вуйна ми е от Бургас, дядо ми е от Бургас, баба ми е от Бургас и прародител и прабаба ми Кинка. Моят прародител Георги Димитров е бил генерал-бирник на Бургас (началник на локалната Агенция по приходите по това време), а преди този момент - шеф на пощите в Бургас, бил е филателист. За страдание, с лед окупацията през 1944 година е бил обран грубо и е потърпевш. Бил е пребит “ , споделя проф. Минеков.

Единият му дядо бил женен за дъщерята на този прародител.

„ Дядо ми работеше като доктор в Несебър. И дълги години аз имах изключителното предимство да бъда на море от 24 май до 15 септември. В този къс интервал идваха майка ми и татко ми, с цел да ме вземат за две седмици на море в Созопол . (смее се). Но помня тогавашния Несебър и в този момент, като го погледна, се насълзявам “, изясни още министърът на културата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР